Πανίδα - Χλωρίδα

Πανίδα-Χλωρίδα

  Phragmites australis. Οι διάσημοι καλαμώνες της λίμνης Βεγορίτιδας, ευδοκιμούν σε υγρότοπους ανά τον πλανήτη, χωρίζονται σε τέσσερα είδη και προτιμούν κυρίως τροπικά κλίματα.

 

  Polygonum amphibium. Οφείλει το όνομά του στην ικανότητά του να αναπτύσσεται τόσο καλά στην ξηρά, όσο και στην επιφάνεια του νερού. Τα επιπλέοντα φύλλα, επιμηκυσμένα και με σχήμα καρδιάς σχεδόν στη βάση (φύλλα καρδιόσχημα), δεν παρουσιάζουν στόματα παρά μόνο στην επάνω επιφάνειά τους, που είναι άτριχη και γυαλιστερή. 

 

  Vallisneria spiralis. Ανήκει στην οικογένεια Hydrocharitaceae. Αναπτύσσεται στην νότια Ευρώπη και την βόρεια Αφρική αλλά γενικά πρόκειται για κοσμοπολίτικο φυτό της τροπικής και εύκρατης ζώνης.

 

 

 

 

 Najas Marina. Υδροχαρές φυτό, που ευδοκιμεί κυρίως σε ρηχά και θολερά ύδατα στάσιμων λιμνών και βάλτων. Είναι αποτέλεσμα ευτροφισμού και προτιμά σημεία που απορρίπτονται λύματα.

 

 Myriophyllum spicatum.Πρόκειται για φυτό που ανήκει στην οικογένεια Haloragaceae και φτάνει σε μήκος από 50 cm μέχρι και 2 μέτρα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που το μήκος του μπορεί να φτάσει  μέχρι και τα 3 μέτρα. Είναι κοσμοπολίτικο φυτό και με μικρές απαιτήσεις στην ποιότητα του νερού, με προτίμηση σε νερό όχι πολύ μαλακό.

 

 

 

 

 

 

Home Page